חטיף בטעם שוגי [עם הפתעה…!]

Home פורומים מתכונים פרווה עוגות ואפיה חטיף בטעם שוגי [עם הפתעה…!]

הדיון הזה מכיל 12 תגובות, ויש לו 8 משתתפים, והוא עודכן לאחרונה ע״י  titi לפני 1 שנה, 1 חודש.

מוצגות 13 תגובות – 1 עד 13 (מתוך 13 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #9984

    hb1978
    משתתף

    באתר פרוג העליתי אתגר.

    העליתי תמונה של חטיף ובקשתי מנשים לנחש מה הרכיבים שלו.

    אחרי הרבה ניחושים מופרעים עלתה אחת המשתתפות על הרכיב הסודי ןהמפתיע- קרמבו!!!!

    רוצה לקרוא את אשכול האתגר, ולצחוק בלי סוף…

    כנסי לקישור הבא:

    http://www.prog.co.il/showthread.php?t=242433&highlight=%D7%90%D7%AA%D7%92%D7%A8

     

    רכיבים:
    5 כוסות פצפוצי אורז
    6 קרמבואים שלמים, כולל העוגיה
    120 גרם שוקולד לבן + 3 כפות שמן
    3 כפות אבקת נוגט

    שוקולד מריר, קרוקנט בוטנים [אפשר אגוזים…] וסוכריות לקישוט עוגה בשביל הקישוט.

    מכניסים לקערת מקיסר את הפצפוצים ומפעילים ל-2 דקות כדי שהמוט ירסק קצת את הפצפוצים. חשוב לרסק אותם קצת.
    מוסיפים קרמבואים ואבקת נוגט.

    מפעילים את המיקסר לבערך 3 דקות. מתקבל תערבות קצת דביקה, אבל פירורית.
    מוסיפים את השוקולד הלבן המומס בשמן. ומעבדים שוב. עכשיו מתקבלת עיסה יותר אחידה שניתן לעבוד איתה.

    אם לא קיבלת תערובת כמו בתמונה המצורפת למטה- נסי לעבד ביד. יש מיקסרים שלא מערבלים כל כך טוב.

    דוחסים מהתערובת לתוך תבנית שקעים מסיליקון. עדיף תבנית ללא הרבה חיטובים וקישוטים. אני התשמשתי בתבנית ריבועים.

    צריך ממש לדחוס את התערובת לתוך השקעים בכדי שהיא תתגבש טוב

    מניחים להתקשות על השיש לכמה דקות ומחלצים בעדינות. אין צורך באפיה וגם לא בהקפאה. השוקולד הלבן מקשה את כל העסק. לפני שמחלצים בודקים שהחטיפים התקשו. אם הם בכל זאת לא יוצאים יפה מהתבנית- מעבירים להקפאה קצרה. אני לא הקפאתי. מלאתי בשקעים וכשגמרתי למלא ולדחוס יכולתי כבר להתחיל להוציא את הראשונים.

    החטיפים טעימים מאד גם כך, בלי שוקולד ומזכירים בטעם את טעם חטיף השוגי.

    לקישוט:
    ממיסים שוקולד מריר עם שמן[את היחס אתן כבר יודעות….] טובלים רק 1/3-1/2 מהחטיף ומניחים להתייבשות כשהשוקולד כלפי מעלה. אחרי דקה או שתיים מפזרים קרוקנט או סוכריות לקשוט עוגה. אפשר גם בלי.
    מניחים לייבוש מוחלט.

    שומרים במקרר בקופסא אטומה היטב או בהקפאה [רצוי להחביא. כבר גיליתי [בסוד] שחצי מהתערובת נחטפה על ידי ילדי לפני שזכתה להילחץ לשקעים]

    בתאבון!!!!
    [המתכון הזה הוא המצאה שלי מהיסוד ממש. ניתן להעביר בכיף, רק אודה לכם באם תציינו את מקורו [ה. בקר.]]

    #10013

    simcha
    משתתף

    זה נראה טעים….. ומושקע…..שדורש המון עבודה….
    כמובן שלפני שקראתי את המתכון הצצתי קודם לתמונות. וכשראיתי אותן, אמרתי לעצמי שאת כל העבודה הקשה והפצ'קס הזה אני משאירה לאלה שיש להן יותר סבלנות ממני….
    אבל כשקראתי את המתכון כבר הבנתי שאני הולכת לעשות כמות כפולה ורק נשאר לי לחשב איזו חברה תזכה השבוע במשלוח חגיגי שכזה….

    תנו לי כמה ימים ואי"ה אני מעלה תוצאות יפות, כמעט כמו שלך hb…… בתקווה….

    #10734

    ISRAELA
    משתתף

    למה הכוונה פצפוצי אורז?

    פיצי של תלמה או פצפוצי אורז של B&D ?

    #10746

    hb1978
    משתתף

    למה הכוונה פצפוצי אורז? פיצי של תלמה או פצפוצי אורז של B&D ?

    של בי אנד די

    #10754

    dini
    משתתף

    HB -אני צריכה עזרה דחופה!!

    יצא לי עיסה לא דביקה בכלל אחרי שהוספתי את השוקולד הלבן, לכן הוספתי עוד 50 גר' שוקולד לבן יותר מהמרשם המקורי בתקוה שקצת ידביק את העיסה.

    אולי הייתי צריכה למעוך את הפצפוצי אורז מאוד דק?

    אולי את משתמשת בכוס חד פעמית למדידה?

    #10773

    hb1978
    משתתף

    העיסה לא צריכה להיות דביקה.

    דחוסים אותה היטב לתבנית השקעים [ממש לדחוס חזק].

    את הפצפוצים צריך למעוק אבל לא ממש דק לקמח.

    #10785

    mati
    משתתף

    תודה על המרשם, טעים מאד וקל ממש.

    ובת התשע שלי עשתה זאת כבר פעם שניה לגמרי לבד (בלי השוקולד השחור).

    כיף לנו ולה. תודה לך.

    #10835

    hb1978
    משתתף

    שמחה לשמוע. מדרבן להביא לכן עוד…

    #18764

    ita1
    משתתף

    יש לנו עוד מעט שמחה ב"ה, והחלטתי להסתכל על בהיסטוריה של המתכונים והגעתי לזה… 🙂

    מצא חן בעיני הרעיון של הריבוע עומד עם חצי מצפה שוקולד, רציתי לשאול אם יש אפשרות לעשות את זה בלי קרמבו…. (אני יודעת שזה ממש משנה את הרעיון, אבל אולי…)

     

    תודה!

    המתכונים וההדרכה שלך ממש מעולים!

    #18765

    ita1
    משתתף

    יש לנו עוד מעט שמחה ב"ה, והחלטתי להסתכל על בהיסטוריה של המתכונים והגעתי לזה…  מצא חן בעיני הרעיון של הריבוע עומד עם חצי מצפה שוקולד, רציתי לשאול אם יש אפשרות לעשות את זה בלי קרמבו…. (אני יודעת שזה ממש משנה את הרעיון, אבל אולי…) תודה! המתכונים וההדרכה שלך ממש מעולים!

    עוד משהו,

    מתי משתמשים בתבניות של סיליקון ומתי בשקופות? (לא יודעת איך זה נקרא…)

    שוב תודה!

    • התגובה הזו עודכנה לפני לפני 2 שנים, 7 חודשים ע"י  ita1.
    #18897

    hb1978
    משתתף

    אפשר בלי קרמבו, תצטרכי הרבה יותר שוקולד לבן כדי שהכל ידבק לך יחד ויתקשה טוב

     

    תבניות פלסטיק זה לשוקולד. לא מאפים ופטיפורים שאת צריכה לחלץ בעדינות בקיפול התבנית

    #25529

    SC123
    משתתף

    hb1978 תודה לך על ששיתפת המתכון… הכנתיי ויצא מדהיים וטעים וממש המשפחה שלי התלהבה!!

    #25535

    titi
    משתתף

    עברתי על הפורומים של פעם לא ראיתי את זה נשמע טעים

    ממש מגרה😋

     

מוצגות 13 תגובות – 1 עד 13 (מתוך 13 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

תגובות סגורות.