לבבות שוקולד על מקל

Home פורומים מתכונים פרווה מנות אחרונות לבבות שוקולד על מקל

הדיון הזה מכיל 0 תגובות, ויש לו משתתף 1, והוא עודכן לאחרונה ע״י  riki לפני 3 שנים, 11 חודשים.

מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #8972

    riki
    משתתף

    כדי ששוקולד יהיה מבריק וקשה, שוקולטיירים מקצועיים מחממים ומקררים אותו בתהליך קפדני שנקרא טמפרינג. הפטנט שלי הוא: טמפרינג “לפי העין” עם שוקולד איכותי ובלי כל הבלגן. לפני ההכנה חשוב להצטייד במקלות סוכרייה ובתבנית פלסטיק בצורת לבבות (היא עולה 12 שקל בחנויות אפיה ושווה את ההשקעה).

     

    חומרים ל-14 לבבות:

    130 גרם שוקולד מריר (לפחות 60% מוצקי קקאו)

    לזיגוג (רויאל אייסינג):

    חלבון מביצה אחת

    1 כפית מיץ לימון

    200 גרם (12/3 כוסות) אבקת סוכר

    טיפות אחדות של צבע מאכל (אם רוצים)

     

    + מכינים את הסוכריות: שומרים 30 גרם שוקולד מריר בצד וקוצצים גס את היתר.

    + ממיסים את השוקולד הקצוץ בקערה מעל סיר מים רותחים (ביין מארי) רק עד שהוא חלק ואחיד.

    + מסירים מהכיריים ומוסיפים את השוקולד ששמרנו. הוא מסייע להוריד את הטמפ’. מערבבים במרץ כ-3 דקות עד שהשוקולד מסמיך, מצטנן מעט ומקבל צבע מעט מט.

    + מחממים את השוקולד שוב שניות אחדות על ביין מארי ומסירים מהכיריים. טובלים סכין נקי בשוקולד, מוצאים ומחכים 3 דקות. אם השוקולד התקשה והוא מבריק וחלק – הצלחנו. אם השוקולד לא מתגבש, מערבבים אותו במרץ עוד כמה דקות מעל הביין מארי ובודקים שוב.

    + מוציאים את מה שנשאר מגוש השוקולד שהוספנו קודם ויוצקים את השוקולד המומס לתבניות. ממקמים את מקלות הסוכרייה במרכז ומניחים לשוקולד להתקשות כשעה.

    + מכינים את הזיגוג: מערבבים את כל החומרים בקערה למרקם סמיך ונוח לזילוף. במידת הצורך מוסיפים אבקת סוכר להסמכה או מים לדילול. מכסים היטב עד השימוש (הזיגוג מתקשה במגע עם האוויר).

    + מזגגים: מחלצים את השוקולד מהתבניות ומניחים על משטח עבודה. מעטרים בזיגוג או טובלים בו את הלבבות ומייבשים כשעתיים. מאחסנים בטמפ’ החדר. את הזיגוג שנותר שומרים מכוסה במקרר או במקפיא.

     

    גיוון:

    תבניות פלסטיק לשוקולד אפשר למצוא בחנויות מתמחות ובמחירים נוחים (עד 20 שקל), אבל אפשר גם להכין שוקולד על מקל גם בלי תבנית.

    פשוט יוצקים עיגולי שוקולד לתבנית מרופדת בנייר אפייה וממקמים מקל בתחתית העיגול.

     

מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

תגובות סגורות.