ספלי קפה אכילים

Home פורומים מתכונים פרווה עוגות ואפיה ספלי קפה אכילים

תגיות: 

הדיון הזה מכיל תגובה 1, ויש לו 2 משתתפים, והוא עודכן לאחרונה ע״י  חני לפני 2 שנים, 7 חודשים.

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #18898

    hb1978
    משתתף

    עוגיה פריכה וחלולה עם נגיעות טופי קפה וענן קרם קפה מעודן. פינוק אמיתי ליום חורף קר….
    ולהדרכה:
    l2 ו 1/4 כוסות קמח
    1/3 כוס סוכר לבן
    3 כפות סוכר חום דמררה
    קמצוץ מלח
    150 גרם מרגרינה חתכה לקוביות
    1 חלמון
    1 כפית תמצית וניל
    10 תבניות סופלה קטנות.

    לחיבור הידית לספל: 1/2 כוס סוכר
    לקישוט השוקולד: 100 גרם שוקולד מריר מומס עם 1 כף שמן
    לקרם קפה:
    200 גרם שוקולד לבן
    1 כף אבקת קפה נמס
    3 כפות ריצ'

    לקצפת קפה:
    1 ריצ' קטן [250 מ"ל]
    2 כפיות אבקת קפה נמס
    1 אבקת סוכר
    2 כפות קקאו

    הכנה:
    מכניסים את רכיבי הבצק לקערת המיקסר ומערבלים לבצק אחיד. מרפדים את תבניות הסופלה מלמטה ובצדדים בצורה אחידה ומסודרת. עובי הדופן צריך להיות כ 1/2 ס"מ.

    מכינים ידיות לספלים: מגלגלים נחש בצק וחותכים ממנו פיסות באורך של כ-4 ס"מ, מעגלים לצורה של האות C.

    מניחים את הידיות על תבנית עם ניר אפיה ואופים ב 180 מעלות כ-12 דקות להזהבה.

    את הספלים אופים כ-30 דקות להשחמה נאה. מצננים. קורעים את התבנית מהצד סביב דופן הספלים ומחלצים בזהירות את הספלים מהתבניות.

    מדביקים את הידיות: במחבת ממיסים 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קרמל. מערבבים כל הזמן למניעת חריכה של הסוכר. טובלים את קצות הידית בקרמל ומצמידים לספל. אוחזים בידית מספר שניות עד שהקרמל מתקשה.

    מקשטים בשוקולד: ממיסים 100 גרם שוקולד מריר עם כף שמן וטובלים את קצות הספל מלמעלה ומלמטה. מניחים על מגש ומעבירים להקפאה למספר דקות להתקשות מוחלטת של השוקולד.

    מכינים קרם קפה: במחבת עם שאריות הקרמל ממיסים שוקולד לבן, ריצ' וקפה. מערבבים עד לקבלת קרם חלק. ממלאים את הספלים לגובה 1/3-1/2.

    מכינים קרם קצפת קפה: מקציפים את הריצ' ומוסיפים את יתר הרכיבים. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב רחב ומזלפים מעל לקרם הקפה עד לגובה שמציץ מעל לשפת הספלים.
    מפזרים מעט קקאו לקישוט.

    זהו…
    יושבים להתענג על ספל קפה מהביל…

    הערה: המתכון שלי, על כל שלביו. את הרעיון ראיתי פעם ברשת </b>

    • הדיון הזה עודכן לפני 2 שנים, 7 חודשים ע״י hb1978.
    #18910

    חני
    משתתף

    תודה הני!

    אני ממש מחכה כל פעם למתכונים שלך…

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

תגובות סגורות.