עוגת דבש עם קישוט של כוורת מעל

Home פורומים מתכונים פרווה עוגות ואפיה עוגת דבש עם קישוט של כוורת מעל

הדיון הזה מכיל 3 תגובות, ויש לו 4 משתתפים, והוא עודכן לאחרונה ע״י  aabb לפני 2 שנים, 10 חודשים.

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #16665

    shiri
    משתתף

    נתקלתי בקישוט מעניין של עוגת דבש של רות אופק

    אני מעתיקה את המתכון שלה.

     

    החומרים לתבנית 24 או 26 ס"מ:

    לעוגת הדבש:
    5 ביצים
    1 ו- 1/4 כוסות סוכר
    1/2 כוס שמן צמחי (שזה אומר שמן רגיל – קנולה, סויה, חמניות וכו')
    1/2 כוס דבש
    3/4 כוס קפה חזק (אספרסו, נס או שחור בלי הגרגרים)
    1/2 כפית קינמון
    מעט ציפורן
    2 כוסות קמח
    2 כפיות אבקת אפיה

    לציפוי: 2 מיכלי קצפת צמחית וחצי חבילת אינסטנט פודינג -להקציף

    ליצירת הקישוט: גיליון פצפצים שטוף, חתוך לעיגול בקוטר התבנית.

    לזיגוג: 1 חב' ג'לי משמש+ כוסות מים

     

    ההכנה:

    עוגת הדבש:
    מחממים את התנור ל 180 מעלות בטורבו.
    בקערת המיקסר מתחילים להקציף את הביצים תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר (ואין צורך להפריד את הביצים). כשהתערובת תפוחה ובהירה מוסיפים בהדרגה ותוך זרזוף את השמן ולאחר מכן את הדבש (טיפ שלי – יוצקים את הדבש לכוס המדידה בה השתמשנו לשמן, השימון שלה יעזור לדבש להשתחרר בקלות מהכוס). ממשיכים להקציף במהירות איטית ומוסיפים את הקפה.
    לבסוף, ובמהירות הכי איטית של המיקסר מוסיפים את הקמח אבקת האפיה והתבלינים. הכל כמובן בהדרגה. חשוב לא להקציף את התערובת יתר על המידה על מנת שלא תתקבל עוגה במרקם "חנק". בסוף ההקצפה מקפלים ידנית את התערובת כדי לוודא שאין גושי קמח בבלילה או בתחתית הקערה.
    מעבירים את התערובת לתבנית משומנת שתחתיתה מרופדת בנייר אפיה (זה יקל מאוד על החילוץ בסוף האפיה) ואופים במשך כ- 50 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בה יוצא יבש.

    הטיפ שלי לקבלת עוגה גבוהה ואחידה בלי גבעות או שקעים הוא להשאיר את העוגה בתנור 5 דקות נוספות בתום האפיה. לאחר מכן להוציא את העוגה ולהעביר סכין מסביב לדפנות שלה, ואז להחזיר את העוגה להתקררות בתנור. העוגה תצנח במעט אבל באופן אחיד.

    ציפוי : פשוט מקציפים את 2 השמנת הצמחית עם חצי חבילת אינסטנט פודינג לקצף יציב.

    להרכבה:

    פורסים את עוגת הדבש ל- 3 שכבות. ניתן לעשות זאת עם סכין משוננת.

    מניחים את השכבה העליונה כשהיא הפוכה על מגש עבודה או על הכלי שבו תרצו להגיש את העוגה ומצפים אותה בקרם, ממשיכים בציפוי עם שאר השכבות כאשר את התחתית אנחנו מניחים בחלק העליון כשהיא הפוכה. ולצפות את העוגה מהחוץ בקרם שנשאר.

    לאחר שציפינו את כל העוגה מגיעה החלק מגניב של הקישוט – יצירת מראה הכוורת על החלק העליון – כמה פשוט ככה יפה – מניחים מעל לחלק העליון את נייר הפצפצים, שגזרנו מראש לקוטר העוגה ומהדקים בעדינות. לאט לאט תראו איך הדוגמה קורמת עור וגידים על העוגה שלנו.
    ניתן לקשט גם את הדפנות באותו אופן עם נייר פצפצים שחתכנו לרצועה ארוכה שתקיף את העוגה. הפעם העדפתי מראה חלק ונקי יותר.

    עכשיו שולחים את העוגה להתמצקות והתקררות במקפיא – לפחות ל 3 שעות כדי שהקרם יהיה קפוא לחלוטין וניתן יהיה להפריד אותו מהנייר ולמלא אותו בקישוט שלנו. כדי לא להרוס את מראה השוליים, כיסיתי את העוגה בשקף לאפיה. אפשר פשוט להחזיר את הרינג של התבנית ולפני החילוץ להעביר מסביב סכין דקה (מסכיני המטבח עם הידית הצבעונית שיש בכל מקום) שטבלנו בכוס מים רותחים.

    כשהעוגה שלנו קפואה לחלוטין ומוכנה לציפוי מכינים מראש את הג'לי שלנו – שזה ממש קלי קלות – מניחים את אבקת הג'לי בקנקן מדידה, מוסיפים לו מים רותחים ומערבבים עד שאין גושים. מניחים לתערובת להצטנן מעט, שלא תמיס את המוס שלנו כשאנחנו יוצקים אותה עליה. שימו לב שהיא עדיין תהיה חמה כשניצוק אותה על העוגה, אבל לא רותחת.

    ואז מתחיל הקסם: מוציאים את העוגה מהמקפיא, מחלצים מהתבנית או מקלפים את השקף (מה שאני שכחתי במקור לעשות …) ומקלפים את נייר הפצפצים מהעוגה שלנו

    איזו דוגמה מגניבה נוצרה, נכון?
    כל שנשאר זה ליצוק עליה את הג'לי שהצטנן וליישר אותה על העוגה. אני אוהבת שהג'לי נוזל מהצדדים – זה רק תורם למראה.

    למי שתהה לגבי הג'לי – הוא משתלב נהדר בטעמי העוגה. זכרו שמדובר בשכבה דקה שלא משתלטת על הטעם.

    מי שרוצה יכול לקשט בדבורים ממרציפן/בצק סוכר. אפשר להכין לבד, ואפשר להשתמש בקישוט מוכן

     

     

     

     

    #16683

    Or123
    משתתף

    יפיפה!!! פשוט מדהים!

    #16686

    zila
    משתתף

    מדהים!

    אהבתי מאוד את הרעיון!

    #16696

    aabb
    משתתף

    שירי 👍👍👍👍👍👌
    מאיפה הרעיון הזה מה זה פצפצים ומאיפה משיגים ?

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

תגובות סגורות.