עוגת קפה בשכבות- אביגיל מייזליק

Home פורומים מתכונים פרווה עוגות ואפיה עוגת קפה בשכבות- אביגיל מייזליק

הדיון הזה מכיל 13 תגובות, ויש לו 4 משתתפים, והוא עודכן לאחרונה ע״י  hindylevi לפני 2 שנים, 8 חודשים.

מוצגות 14 תגובות – 1 עד 14 (מתוך 14 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #18110

    hindylevi
    משתתף

    לבצק 4 כוסות קמח

    4 חלמונים

    200 גרם מחמאה

    2 סוכר וניל

    4 כפות סוכר

    20 גרם שמרים

    2-3 כפות מים

    מעבדים במיקסר עד לקבלת בצק רך וחלק מעבירים למקרר לחצי שעה

    למלית:

    4 חלבונים

    1.1/2 כוסות סוכר

    2 כפות קפה נמס

    כף ריבה – לא חובה.

    מקציפים חלבונים לקצף רך ומוסיפיםסוכרבהדרגה עד לקבלת קצף יציב מאד מוסיפים את הקפה ואם רוצים גם ריבה,

    מחלקים את הבצק לארבע מרדים את החלק הראשון ומורחים שליש מהמלית מרדדים עוד חלק והופכים בזהירות על המלית וכך עד לסיום. אופים 30-40 דקות בחום בינוני.

    להגשה פורסים לקביות ומפזרים אבקת סוכר.

    #18115

    טובי לוין
    משתתף

    האם כמות היא לתבנית תנור גדולה?

    אשמח לתשובה בהקדם כי אני רוצה להכין לשבת.

    #18117

    טובי לוין
    משתתף

    שאלה נוספת,

    מה גודל הכוס?, האם שכבת הקצף גם למעלה?

    #18118

    טובי לוין
    משתתף

    20 גרם שמרים, מה הכמות בשמרים יבשים?

    תודה רבה מאד!!!

    #18131

    טובי לוין
    משתתף

    Hindylevy

    הכנתי את העוגה והיא יצאה ממש מוצלחת!

    אם יש לך עוד מתכונים טובים אשמח לקבל.

    תודה רבה! ושבת שלום!

    #18306

    טובי לוין
    משתתף

     

    Hindylevi יש לך עוד מתכונים טובים?

    העוגה כ"כ מוצלחת, והכנו אותה גם השבוע!

    אשמח למתכונים נוספים!

    תודה שקלעת לטעמי!

    #18338

    ettytr
    משתתף

    היי!

    מרשה לעצמי לכתוב בשמה- ברור שיש לה עוד מתכונים, היא שפית בסדר גודל ומקבלת הזמנות…

    אני משתמשת בהרבה מתכונים שלה.

    הבעיה שההרבה שלי זה די מעט, והבעיה הנוספת היא שאני מאד מבולגנת ומאבדת את הדפים שרשמתי עליהם…

    בכל אופן, אם את רוצה מתכון ספציפי אשמח לנסות לעזור לך.

    #18347

    טובי לוין
    משתתף

    מתכונים ללא שוקולד וקקאו.

    תודה!

     

    #18441

    fraidi
    משתתף

    מתחשק לי להכין אותה היום.

    טובי, בכמה שמרים יבשים השתמשת? (ראיתי ששאלת איך להמיר….)

    מה עוד כדאי לדעת לפני שאני 'יוצאת לדרך'?

     

    תודה

    #18457

    טובי לוין
    משתתף

    שמתי כמעט כף שמרים.

    לפני שאת מוציאה את העוגה מהתנור תבדקי בעזרת קיסם שהיא לא נוזלית ולא נדבקים פירורים לקיסם.

    אני לא שמרתי את הבצק במקרר כי ניסיתי פעם אחת והיה קשה לרדד.

    חובה לשים מרגרינה רכה אם לא, קשה לרדד.

    אם אין לך מרגרינה רכה תקחי את המרגרינה ותשימי בתוך שקית בתוך כלי שמלא במים חמימים ובתוך כמה דקות היא תתרכך

    בהצלחה!!!

    #18484

    fraidi
    משתתף

    טובי תודה.

    אתמול הכנתי את העוגה- לפני שראיתי את התגובה שלך.

    אכן היה קשה לרדד את הבצק. למרות שהמרגרינה היתה הרבה זמן בחוץ- כשעה ויותר.

    והכמות- של תבנית מלבנית בינונית. אכן?

    אולי צריך להפחית את השכבות לשלוש?

    #18488

    hindylevi
    משתתף

    הכמות היא לתבנית בינונית 20/30.

    #18502

    טובי לוין
    משתתף

    בחורף לא מספיק להניח את המרגרינה אפילו לילה שלם.

    לגבי מספר השכבות – אולי תנסי על שלוש ותעדכני אותנו.

    #18510

    hindylevi
    משתתף

    מנסיוני לא כדאי להתעצל ולהוריד שכבה, כי אחד הדברים שהופכים את העוגה למוצלחת הוא דוקא השכבות הדקות של הבצק. אם תורידישכבה, הבצק יתקבל עבה מדי וחבל!

מוצגות 14 תגובות – 1 עד 14 (מתוך 14 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

תגובות סגורות.