קייקבייטס- נגיסי עוגה

Home פורומים מתכונים פרווה עוגות ואפיה קייקבייטס- נגיסי עוגה

הדיון הזה מכיל 2 תגובות, ויש לו 3 משתתפים, והוא עודכן לאחרונה ע״י  aabb לפני 3 שנים, 3 חודשים.

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #14176

    hb1978
    משתתף

    בתחילת האשכול הזה אציין כי את הרעיון לקייקבייטס ראיתי במספר מקומות. <b>המתכון לעומת זאת- שלי.</b>

    במה מדובר?

    נגיסי עוגה היושבים בתוך מנג'ט משוקולד. ההכנה מפתיעה ולא קשה.
    נצא לדרך?

    להכנת הקייקביטס יש צורך בתבניות שקעים מפסלטיק קשיח. סיליקון גם טוב.

    לכדורי העוגה:
    300 גרם עוגה לבנה בחושה כלשהי
    1/2 כוס ריצ'
    2 כפות נותן טעם לבחירה- אבקת נוגט, ליקר תפוזים, קפה נמס

    למנג'ט השוקולד:
    200 גרם שוקולד מריר
    2 כפות שמן
    תבנית פלסטיק למנג'טים משוקולד

    לציפוי:
    200 גרם מטבעות שוקולד לבן
    4 כפות שמן
    סוכריות ג'לי או עדשים לקישוט
    סוכריות לקישוט עוגה או נצנצים אכילים

    מכינים כדורי עוגה:
    מפוררים את העוגה בקערה ומוסיפים את הריצ' [בלי הקצפה] ונותן הטעם. מכינים כדורים בגודל שיתאים לקוטר השקעים בתבנית המנג'טים.

    מכינים את המנג'טים ומרכיבים את העוגה:
    בסיר קטן, על אש נמוכה ביותר ממיסים 200 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמן. מערבבים כל הזמן בכדי שהשוקולד לא ישרף.
    ממלאים בשקעים עד לחצי הגובה בלבד. בעזרת כפית מצפים את הדפנות מבפנים. משתמשים בשוקולד שבתוך השקע.

    בעוד השוקולד בשקעים נמס, נועצים כדור לתוך כל שקע. השוקולד יתרומם ויעלה עד לשפת השקע. אם השוקולד זולג מעבר לשפת השקע, מנקים בעזרת ניר מגבת.

    מכניסים את תבניות השקעים כשהכדורים נעוצים בתוכם למקפיא לשעה לפחות.
    מחלצים את העוגות מהתבנית. העוגות יצאו עם המנג'ט כששליש מהכדור שקוע במנג'ט.

    מכינים את הציפוי:
    בסיר קטן, על אש נמוכה ביותר ממיסים 200 גרם מטבעות שוקולד לבן + 4 כפות שמן. מערבבים כל הזמן בכדי שהשוקולד לא ישרף.
    אחרי שהשוקולד נמס לחלוטין טובלים בו את חלק הכדור שמציץ מעל למנג'ט. טובלים עד לקו השפה של המנג'ט. אם הציפוי שקוף, חוזרים על פעולת הציפוי פעם שניה.
    עובדים על כל עוגה בנפרד כדי שהציפוי לא יתקשה לפני הקישוט.

    נועצים בזהירות סוכריית ג'לי עגולה קטנה או עדש בראש כל כדור ומפזרים סוכריות לקישוט עוגה או נצנצים.

    חוזרים על פעולות הציפוי והקישוט עם יתר כדורי העוגה.

    שומרים במקרר ליומיים או בהקפאה לתקופה ארוכה יותר. מפשירים מעט לפני הגשה.

    בהצלחה!

    #14445

    zila
    משתתף

    המתכונים שלך מדהימים!!!

    תודה שאת משתפת אותנו בהם.

    #14446

    aabb
    משתתף

    מתכון מיוחד

    המצרכים  הנגישים ו התוצאה מווווושלמת

    כדאי לנסות לאירועים או סתם כך בהזדמנויות מתאימות

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

תגובות סגורות.