רוגאלך

הדיון הזה מכיל 4 תגובות, ויש לו 4 משתתפים, והוא עודכן לאחרונה ע״י  טובי לוין לפני 2 שנים, 3 חודשים.

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #16548

    ayala
    משתתף
    50-60 רוגאלך

    1. בקערת המיקסר עם וו הלישה מערבבים:
    1/2 קילו קמח
    25 גרם שמרים טריים או כף ורבע שמרים יבשים
    1/2 כוס סוכר
    1 כפית תמצית וניל אמיתית
    1/4 כוס שמן
    1 כוס מים פושרים + 2-3 כפות נוספות לפי הצורך.
    1 ביצה
    גרידת לימון מחצי לימון קטן
    2. לשים כשתי דקות ומוסיפים 1/2 כפית מלח. ממשיכים ללוש 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק גמיש ורך. מתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את ניפחו.
    3. בינתיים מכינים את המילוי והסירופ.
    למילוי מערבבים בקערה:
    1 כוס סוכר
    4 כפות קקאו
    1 כפית קינמון
    1/2 כוס שמן או 100 גרם חמאה מומסת.
    מערבבים עד שנוצרת מעין משחה.
    לסירופ מרתיחים:
    1/2 כוס סוכר עם 1/2 כוס מים. מרתיחים עד שהסוכר נמס.
    4. מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים חלק אחד של הבצק למלבן ישר ואחיד עד כמה שניתן. מורחים מילוי על 2/3 מהבצק.
    מקפלים את ה- 1/3 הריק של הבצק על 1/3 מרוח במילוי ואת ה- 1/3 המרוח הנותר מניחים מעליו. מניחים בצד, מכוסה, להתפחה של 20 דקות. מכינים כך את חצי הבצק הנותר.
    5. מרדדים את המלבן דק דק לעובי של 2-3 מ״מ ומשתדלים לשמור על צורת מלבן. בעזרת גלגלת פיצה חוצים אותו לחצי לכל רוחבו לשני מלבנים. כל מלבן חותכים למשולשים ומגלגלים כל משולש לצורת קרואסון, מהבסיס של המשולש כלפי הקודקוד.
    מניחים בצד להתפחה נוספת של כ-20 דקות.
    6. מחממים תנור לחום של 180מעלות.
    מברישים את הרוגאלך בביצה טרופה מהולה במעט מים. אופים כ -15-18 דקות עד שהרוגאלך שחומים ויפים. מברישים את הרוגאלך בסירופ מיד בצאתם מהתנור

    Attachments:
    #21027

    טובי לוין
    משתתף

    תודה על המתכון הטעים והמדהים!

    ממש הרגשנו בקונדיטוריה…

    מומלץ בחום!

     

    #21040

    abcd
    משתתף

    לא הבנתי את סעיף 4
    4. מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים חלק אחד של הבצק למלבן ישר ואחיד עד כמה שניתן. מורחים מילוי על 2/3 מהבצק.
    מקפלים את ה- 1/3 הריק של הבצק על 1/3 מרוח במילוי ואת ה- 1/3 המרוח הנותר מניחים מעליו. מניחים בצד, מכוסה, להתפחה של 20 דקות. מכינים כך את חצי הבצק הנותר.
    תוכלי להסביר למה החלק הזה נועד?

    תודה!!!

    #21041

    כשמרדדים בפעם השניה השוקולד לא בורח מהבצק?

    ניסיתי כבר כמה פעמים רעיון דומה, ותמיד המילוי ברח והבצק נהיה דביקי ולא נח לעבודה.

    #21042

    טובי לוין
    משתתף

    גם אני ניסיתי מתכון של רוגעלאך מבצק שמרים קר עם קיפול של הבצק והתוצאה הייתה מאכזבת..,

    אך במתכון זה הופתעתי לטובה, הרוגעלאך יצאו מושלמים ובצורה אחידה, השוקולד לא ברח החוצה, אם המילוי יצא קצת החוצה מדובר בכמות מזערית כמו בתמונה שמצורפת למתכון.

    חשוב מאד להכין לפי ההוראות המדויקות, אני הוספתי משפר אפיה של רובינפלד ומרגרינה מחמאה של בלובנד.

    נסי ובעז"ה תהני מהתוצאות!

    • התגובה הזו עודכנה לפני לפני 2 שנים, 3 חודשים ע"י  טובי לוין.
מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

תגובות סגורות.