שכבות מוס ללא ביצים וגנאש שוקולד לבן

Home פורומים מתכונים פרווה מנות אחרונות שכבות מוס ללא ביצים וגנאש שוקולד לבן

הדיון הזה מכיל 5 תגובות, ויש לו 5 משתתפים, והוא עודכן לאחרונה ע״י  aliza לפני 3 שנים, 8 חודשים.

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #10481

    hb1978
    משתתף

    לפני שאעלה את ההדרכה, וידוי קטן-
    את מנת הקינוח הזו הכנתי לשבת האחרונה. שכחתי לקחת בחשבון שאחרי סעודת שבת דשנה, אין מקום לכל כך הרבה מתוק. היה טעים בטירוף, אבל נשארו חצאי מנות כי פשוט לא היה שייך לגמור.
    הטעות היתה שהכנתי בכוסיות די גדולות.
    לכן- ההדרכה אמנם מלווה בתמונות של כוסית די גדולה. אבל מי שמכינה, שתכין בכוסיות קטנות. את הכפיות תצטרכו להכין בתבנית כפיות קטנות [ולא גדולות כמו בתמונות]. אפשר כמובן בלי כפית מלמעלה ואתן רעיונות לקישוט ללא כפית.

    מהמתכון מתקבלים כ-20 כוסיות קטנות [לא פיציות של לחיים….]

    ו….להדרכה:

    רכיבים:

    לבסיס:
    150 גרם עוגת שוקולד מפוררת

    לשכבת הפצפוצים:
    1 כוס פצפוצי אורז
    2 כפות סוכר חום
    1 כפית קוקוס[לא חובה]
    2 כפות אבקת נוגט

    למוס:
    ריצ' 1 קטן
    4 כפות אבקת נוגט
    150 גרם שוקולד מריר
    4 כפות שמן

    לזיגוג שוקולד:
    3 כפות שמן
    3 כפות קקאו
    3 כפות מים רותחים
    1 שקית אבקת סוכר

    לגנאש שוקולד לבן:
    2 כפות ריצ'
    150 גרם שוקולד לבן

    לכפיות:

    150 גרם שוקולד מריר
    2 כפות שמן

    נראה מורכב, אבל בתכל'ס ממש קל להכנה.

    שכבת הבסיס:
    מרפדים את תחתיות הכוסיות במעט פירורי עוגה

    שכבת פצפוצים:
    במחבת על אש נמוכה קולים את רכיבי תערובת הפצפוצים. נזהרים שלא יישרף. מערבבים כל הזמן. אחרי כ 2 דקות, מסירים מהאש ושמים קצת פצפוצים בכל כוסית מעל לפירורי העוגה

    מכינים את המוס:
    בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים שוקולד ושמן.
    מקציפים ריצ'. אחרי שהוא מוקצף, מוסיפים אבקת נוגט. מקציפים עוד קצת.
    מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.

    מפרישים הצידה מעט מהמוס לקישוט בכפית.

    מעבירים את המוס לשקית זילוף ומזלפים מעט מעל לפצפוצים. משאירים מוס לשכבת מוס שניה.

    מכינים את הזיגוג:
    בקערה מערבבים את כל רכיבי הזיגוג. מחכים כחצי דקה ויוצקים קצת מעל שכבת המוס.
    מזלפים עוד קצת מוס.

    מכינים גנאש שוקולד לבן:
    בסיר קטן ממיסים שוקולד לבן עם ריצ'. נזהרים מאוד שלא יישרף. מערבבים כל הזמן.
    יוצקים מעל לשכבת המוס השניה עד לסוף הכוסית.

    אפשר לוותר על שכבת המוס השניה ולשים רק שכבת מוס אחת, מעליה זיגוג ואחרי שהוא מתקשה לשפוך גנאש שוקולד לבן.

    מכינים כפיות:
    [האמת- אפשר להכין מראש ורק לשלוף מההקפאה]

    ממיסים שוקולד עם שמן ויוצקים לתבנית כפיות [קטנות…]. מקפיאים ומחלצים אחרי שקפא היטב בזהירות כי הכפיות שבירות.

    מניחים כפית באלכסון באופן שהכפית נשענת על דופן הכוסית.
    את יתרת המוס [שהפרשנו הצידה] מעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים למרכז הכפית. אם המוס התקשה קצת בינתיים, מעסים אותו קצת בידיים, כשהוא בתוך שקית זילוף.

    ואפשר גם בלי כפית:
    לקישוט מגרדים שוקולד גס או מקלפים תלתלי שוקולד. זורים מעל לגנאש הלבן.

    למי שרוצה-
    אפשר להכין רק כפיות משוקולד, לקשט ולהגיש לצד גלידה וניל, או להניח בבר מתוקים.

     

    עוד וריאציה: במקום זיגוגו שוקולד אפשר להשתמש במלית דובדבנים או אוכמנית לשילוב מעניין יותר.

    בהצלחה…!!!
    וכמובן- תכינו ו…תשתפו!

    נ.ב. המתכון הזה, כמו כל ההדרכות ורוב המתכונים שאני מעלה הם פיתוח שלי. אפשר בכיף להעביר אבל "כל הזכויות שמורות" העבירו עם שם המקור. בתקווה להבנה

     

    • הדיון הזה עודכן לפני 3 שנים, 9 חודשים ע״י hb1978.
    #10496

    ziry
    משתתף

    זה יפה כ"כ ומגרה.

    אפשר לקבל אחד לטעימה?

    תאמיני לי שאם היית גרה לידי הייתי דופקת כל יום לבקש כלי אחר, כי חבל שאשקיע כלים שהם לא בסיס שימוש יומי/שבועי..

    שאלה – איך את מציעה להכין תלתלי שוקולד- עם מקלף או עם סכים או אולי מגרדת גסה?

    #10507

    dorit
    משתתף

    מה יהיה עם הדיאטה שלי?

    הכל נראה כ"כ מושלם וטעים….. ברמות….

    #10582

    hb1978
    משתתף

    צירי- את יכולה לבוא לבקר…נכבד אותך מכל טוב המקפיא!

     

    תלתלי שוקולד אני מקלפת במקלף. השוקולד צריך להיות בטמפרטורת החדר- כלומר לא מהמקרר.

    • התגובה הזו עודכנה לפני לפני 3 שנים, 9 חודשים ע"י  hb1978.
    #11381

    בני ברקית
    משתתף

    הכנתי את זה היום בשביל שבת.

    נכנתי ב-18 כוסיות בינוניות אז השכבה של הזיגוג והשוקולד הלבן לא הספיקה לי לכל הכוסיות.

    Attachments:
    #11521

    aliza
    משתתף

    כל הכבוד בני ברקית. נראה מעולה ומגרה…..

    כנראה תלוי מה גודל הכוסיות. יתכן שהכנסת לכוסיות גדולות יותר מבקר.

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

תגובות סגורות.